Post

2 followers Follow
0
Avatar

Can not initialize vm from vOneCloud

Hello all,

I work as a System Administrator at ANA, Albania NREN. We are currently thinking about implementing cloud computing on our existing data center. I have download the vOneCloud 3.4.0 appliance and deploy it.

Current Infrastructure:
vCenter: 6.7U2
vOneCloud: 3.4.0
Network: vmware VDS

Step 1: Imported vCenter Cluster => OK
Step 2: Imported vCenter Hosts => OK
Step 3: Imported vCenter VDS => OK
Step 4: Imported vCenter Datastore => OK (One for both img and sys)
Step 5: Downloaded Alpine Linux 3.8 - KVM image from MarketPlaces=> OK
Step 6: Created a vm in vCenter with one nic, one HDD (from documentation this should be replaced by Alpine Linux 3.8 - KVM image i have downloaded), one cpu, one gb ram.
Step 7: Converted the vm to template. => OK
Step 8: Imported template to vOneCloud, Storage, Image => OK
Step 9: Imported vCenter template to vOneCloud, Templates, VMS => OK
Step 10: Edited template and from Storage, Disks choose Alpine Linux 3.8 - KVM, also configured network, Scheduling etc.

When try to initialize the template it gets clone from vCenter and after that gives this error message:

Tue Jul 23 10:17:15 2019 [Z0][VM][I]: New state is ACTIVE
Tue Jul 23 10:17:15 2019 [Z0][VM][I]: New LCM state is PROLOG
Tue Jul 23 10:17:21 2019 [Z0][VM][I]: New LCM state is BOOT
Tue Jul 23 10:17:21 2019 [Z0][VMM][I]: Generating deployment file: /var/lib/one/vms/24/deployment.0
Tue Jul 23 10:17:21 2019 [Z0][VMM][I]: Successfully execute transfer manager driver operation: tm_context.
Tue Jul 23 10:17:21 2019 [Z0][VMM][I]: Successfully execute network driver operation: pre.
Tue Jul 23 10:17:36 2019 [Z0][VMM][I]: Command execution failed (exit code: 255): /var/lib/one/remotes/vmm/vcenter/deploy '/var/lib/one/vms/24/deployment.0' 'DELL_EMC_Cluster' 24 DELL_EMC_Cluster
**Tue Jul 23 10:17:36 2019 [Z0][VMM][E]: deploy: Deploy of VM 24 on vCenter cluster DELL_EMC_Cluster with /var/lib/one/vms/24/deployment.0 failed due to "vCenter device does not exist at the moment".**
Tue Jul 23 10:17:36 2019 [Z0][VMM][I]: Failed to execute virtualization driver operation: deploy.
Tue Jul 23 10:17:36 2019 [Z0][VMM][E]: Error deploying virtual machine
Tue Jul 23 10:17:36 2019 [Z0][VM][I]: New LCM state is BOOT_FAILURE
From my troubleshooting i have understand that if i do not choose disk of Alpine Linux 3.8 - KVM as boot option, but reather choose nic for example the vm gets boot up.

But this is not something we want. We need to boot from the image.
Don’t know if i missed something.

Thank you,
Klention Mali

Klention Mali

Please sign in to leave a comment.

4 comments

0
Avatar

Hello, 

You can add the edited template here please, 

Thanks to you.

 

Carlos J. Herrera Matos 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Hi Carlos,

Below it the template:

 

CONTEXT = [
  NETWORK = "YES",
  SSH_PUBLIC_KEY = "$USER[SSH_PUBLIC_KEY]" ]
CPU = "1"
CPU_COST = "0.01"
DESCRIPTION = "vCenter Template imported by OpenNebula from Cluster DELL EMC Cluster"
DISK = [
  IMAGE = "Alpine Linux 3.8 - KVM",
  IMAGE_UNAME = "CloudAdmin",
  OPENNEBULA_MANAGED = "NO" ]
DISK_COST = "9.765625e-7"
GRAPHICS = [
  LISTEN = "0.0.0.0",
  TYPE = "VNC" ]
HYPERVISOR = "vcenter"
INPUTS_ORDER = ""
LOGO = "images/logos/centos.png"
MEMORY = "1024"
MEMORY_COST = "0.000009765625"
MEMORY_UNIT_COST = "GB"
NIC = [
  NETWORK = "Public-VLAN2-PG",
  NETWORK_UNAME = "oneadmin",
  OPENNEBULA_MANAGED = "NO",
  SECURITY_GROUPS = "0" ]
OS = [
  BOOT = "disk0" ]
SCHED_DS_REQUIREMENTS = "ID=\"101\""
SCHED_REQUIREMENTS = "CLUSTER_ID=\"100\""
SUNSTONE = [
  NETWORK_SELECT = "NO" ]
USER_INPUTS = [
  CPU = "O|fixed|| |1",
  MEMORY = "M|range||1024..8192|1024",
  VCPU = "O|range||1..8|1" ]
VCENTER_CCR_REF = "domain-c24401"
VCENTER_INSTANCE_ID = "dd656c9e-22fa-4d55-89fe-163ae8c1ac67"
VCENTER_TEMPLATE_REF = "vm-28195"
VCENTER_VM_FOLDER = ""
VCPU = "1"


Btw, I also try the new vOneCloud release 3.4.1 (meaby should open a new post for this one)
and was unable to save the edited template. When press Update. Is stays Submitting... and does nothing. Logs oned.log does not shows any error.
Regards
Klention Mali

 

Klention Mali 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Thanks for the response.

Could you please login to the appliance using the steps in the linkk

http://docs.vonecloud.today/3.4/simple_cloud_deployment/download_and_deploy.html#login-to-the-appliance

When inside, can you put here the XML of image, datastore, VM, and network using the CLI

http://docs.vonecloud.today/3.4/simple_cloud_deployment/interfaces.html#command-line-interface-cli

if you have any question about how do it, let me know

Carlos J. Herrera Matos 0 votes
Comment actions Permalink
0
Avatar

Hi and thank you for your help Carlos.

Would you mind if provide me the command to Instantiate the template from CLI cause i am a little confused?

Regards,

Klention

Klention Mali 0 votes
Comment actions Permalink